Na prípravu najjemnejšieho koláču budete potrebovať tvaroh a 4 vajíčka. Jednoduchý a lahodný dezert môžete mať na stole už za pár minút

Lucia Mužlová

takprosto.cc

Ak hľadáte koláč, ktorý bude jednoduchý na prípravu a pritom bude chutiť úžasne, vyskúšajte toto tvarohové pokušenie. Koláč s názvom Pārsla v lotyštine znamená „vločka“ a tento názov je úplne oprávnený. Každý kúsok tohto koláču sa vo vašich ústach roztopí ako snehová vločka na dlani.

Vymeňte pri tomto recepte tvaroh za mascarpone, ktoré si teraz môžete pripraviť aj doma a budete potrebovať len dve ingrediencie.

tvarohovykolac1
takprosto.cc

Budete potrebovať:

Cesto:

120 gramov múky

4 vajíčka

120 gramov cukru

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

štipka soli

kakaový prášok (na posypanie)

Krém:

200 gramov jemného tvarohu

100 gramov cukru

250 ml smotany

1 vanilkový cukor

Postup:

V hlbokej miske si pomocou mixéru vymiešame vajíčka. Postupne pridávame po častiach cukor. V inej miske si zmiešame prášok do pečiva, soľ a vanilkový cukor. Po častiach pridávame k vajíčkam s cukrom a jemne, vzdušne miešame. Cesto by na záver malo mať strednú hustotu a jednotnú konzistenciu.

Na plech si dáme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 10 minút.

tvarohovykolac2
takprosto.cc

Zatiaľ si môžeme pripraviť krém. Jemný tvaroh zmiešame s cukrom a takisto s vanilkovým cukrom. Ak ste použili hrudkový tvaroh, vôbec to nevadí. Pomocou mixéru ho vyšľahajte úplne na jemno a pridajte smotanu. Vznikne nám hustejšia hmota.

tvarohovykolac3
takprosto.cc

Upečené cesto prerežeme na polovicu a vzniknú nám dve samostatné vrstvy. Na spodnú časť dáme cca 2/3 krému. Položíme druhú polovicu cesta a povrch potrieme zvyškom krému. Dezert posypeme kakaom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny. Dobrú chuť.

tvarohovykolac4
takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

Najnovšie články