Pamätám si, že ako malá som vždy ohŕňala nos nad touto zeleninou. Dnes ju však často používam do polievok alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Ružičkový kel, keď hral rolu prílohy, som väčšinou zvykla podusiť nad parou alebo povariť. Až kým som nenašla tento recept a neobľúbila si tento nový typ pečenej prílohy.
Budeme potrebovať:
1 kg ružičkového kelu
3 PL balzamikového octu
2 PL kokosového oleja
1 granátové jablko, resp. jeho jadierka
šťava a nastrúhaná kôra z citróna
čierne korenie a soľ na dochutenie
Postup:
Rúru predhrejeme na 180°C a plech si vyložíme papierom na pečenie.
V miske zmiešame balzamikový ocot, kokosový olej, šťavu z citróna, čierne korenie a soľ.
Očistený ružičkový kel rozkrojíme na polovice a vložíme do hlbokej misky. Omáčku s balzamikovým octom vylejeme na kel a dôkladne premiešame.
Kel vyložíme na plech a necháme piecť v rúre na 30 minút.
Pred podávaním pridávame jadierka z granátového jablka, nastrúhanú kôru z citróna, čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobrú chuť!
Zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), ripost.hu
Nahlásiť chybu v článku