Máte radi koláče na slano? Je to síce trochu nezvyčajné, no mnoho ľudí si rado pomaškrtí aj na slaných dobrotách. Základom tohto rýchleho koláča je mladá kapusta a biely jogurt. Kým túto kombináciu nevyskúšate, neviete, o čo prichádzate. Ak máte na niečo chuť, ale neviete na čo, určite nevynechajte náš recept na rýchle chlebíky, ktoré budete mať hotové za 5 minút.
Budete potrebovať:
3 vajíčka
1 lyžica jogurtu alebo kefíru
3/4 hrnčeka múky
soľ a korenie podľa chuti
1 lyžička prášku do pečiva
1 menšia hlava kapusty
sezamové semienka na posypanie
kôpor
Postup:
Kapustu nakrájajte nadrobno. Trochu ju opražte z každej strany na panvici, pokiaľ nezmäkne. Pridajte kôpor, soľ a korenie a nechajte chvíľu dusiť. Soľ neskôr pridajte aj do cesta.
V miske si zmiešajte 1 vajíčko, múku, prášok do pečiva a jogurt, pridajte štipku soli. Rukami vytvorte cesto, ktoré bude mať priemernú hrúbku a rozdeľte ho na dve časti. V samostatnej miske rozmiešajte dve vajíčka. Plech vytrite olejom a na spodok dajte prvú časť cesta. Na cesto ide vrstva kapusty, ktorú zalejte vajíčkom. Na vrch ide opäť vrstva cesta.
Na záver môžete koláč posypať sezamovými semienkami. Koláč pečte na 200 stupňoch Celzia približne 20 až 30 minút. Stav koláča kontrolujte drevenou špajdľou alebo špáradlom. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku