Ochutnali ste už ostro-kyslú čínsku polievku? Mohli ste sa k nej dostať v nejakom bistre alebo v občerstvení, ktoré sídli niekde v obchodnom centre. Ak vás jej chuť zaujala, máme pre vás skvelý recept! Už nebudete na túto skvelú polievku chodiť do reštaurácie, ale môžete ju vyskúšať aj doma. Poďme na to.
Budte potrebovať:
4 kúsky kuracích krídel
2 kúsky morčacích žalúdkov (nemusí byť, zvoľte prípadne aj kuracie)
2 kúsky bujónu
15 gramov čínskych sušených húb
2 mrkvy
25 gramov bambusových výhonkov (sterilizované)
kúsok masla
120 gramov hovädzieho mletého mäsa
6 lyžíc sójovej omáčky
3 lyžičky čilly pasty
3 lyžice octu alebo citrónovej šťavy
3 lyžice cukru
soľ
3 vajíčka
2 lyžice škrobu
Postup:
Najskôr si samozrejme umyjeme mäso a vložíme ho do väčšieho hrnca, do ktorého dáme studenú vodu. Uvaríme vývar. Vhodíme dva bujóny, počkáme kým voda zovrie a stíšime plameň. Vývar varíme, až kým nebude mäso mäkké.
Hríby zalejeme troškou horúcej vody a necháme ich aspoň 15 minút postáť, aby zmäkli. Zatiaľ si očistíme mrkvu a nakrájame ju na malé kúsky. Takisto nakrájame aj bambusové výhonky a to isté urobíme aj s hubami.
Z vývaru vyberieme mäso a naopak pridáme hríby. Na panvičku si hodíme plátok masla a pridáme mleté mäso. Keď sa mäsko trochu urobí, pridáme mrkvu a bambusové výhonky. Po opečení celú zmes pridáme do polievky.
Celú polievku teraz začneme dochucovať. Pridáme soľ, ocot alebo citrónovú šťavu, cukor, sójovú omáčku a čili. Pomiešame a prisypeme či prilejeme to, čo nám chýba. Do misky si rozklepeme tri vajíčka a dobre ich rozšľaháme. Na záver vajíčka primiešame do polievky.
Mäso pooberáme od kostí a taktiež ho môžeme pridať do polievky.
V miske si ešte zmiešame škrob s vodou a prilejeme do polievky, pričom ju necháme ešte 5 minút povariť. Kto nechce, škrob pridávať nemusí. Taktiež môžete namiesto bujónu použiť klasický vývar. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)
Nahlásiť chybu v článku