Čokoládové dezerty a torty, to je to, čo má väčšina asi najradšej. Navyše, keď sa v danom dezerte nenachádza múka, potrebujete málo surovín a príprava je nenáročná, máte dopredu vyhraté. Vyskúšajte a ochutnajte túto čokoládovú tortu a verím, že sa zaradí do vašej domácej kuchárky.
Tento dezert je mäkkučký s bohatou chuťou čokolády a v ústach sa bude len tak rozpúšťať. Tortu môžete na záver dozdobiť napríklad ovocím alebo šľahačkou, čím ešte vylepšíte jej chuť.
Budete potrebovať:
100 gramov kvalitnej tmavej čokolády
1 polievková lyžica kávy (instantnej)
1 polievková lyžica koňaku alebo brandy
3 vajíčka
50 gramov cukru
100 ml smotany na šľahanie
Postup:
Najskôr si vo vodnom kúpeli (prípadne v mikrovlnke) rozpustíme čokoládu. Pridáme k nej kávu (prípadne malé presso) a koňak. Sem-tam čokoládu premiešame až do vychladnutia.
Vajíčka takisto dáme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahanie postupne pridávame cukor. Šľaháme minimálne 3 minúty, až kým nám vajíčka s cukrom trochu nezhustnú a nevytvorí sa hustejšia, ale hladká hmota.
V ďalšej miske si vyšľaháme šľahačku, ktorú následne primiešame k čokoláde. Následne čokoládovú hmotu primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Okrúhlu formu si vymažeme maslom alebo vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Tortu pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov a pečieme približne 1 hodinu. Tortu necháme vychladnúť, dozdobíme a podávame. Dobrú chuť.
Tip na záver: Torta sa skvele hodí práve k teplým nápojom ako je káva, čaj či kakao. S teplými malinami a vanilkovou zmrzlinou je ešte lepšia.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku