Domáci Pribináčik: Ak ho raz skúsite, už ho nikdy v obchode nekúpite

Michal Blaško

Dobrých receptov nie je nikdy dosť. Po tom, ako sme vám priniesli recept na domáci termix, ukážeme si ďalší skvelý recept na domáci Pribináčik.

Potrebujeme:

500g bieleho jogurtu

1/3 šálky kyslej smotany

1/2 šálky hnedého cukru

1 polievkovú lyžicu želatíny

1/2 vanilkového cukru

Postup:

Pripravíme si želatínu, podľa inštrukcií, ktoré nájdeme na obale. Necháme ju napučať a zohrejeme, no neprivedieme do bodu varu.

Jogurt si zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Mixérom zmes miešame približne 3 minúty a pridáme hotovú želatínu. Zmes znovu dôkladne premiešame.

Pribináčik prelejeme do misy a necháme ho vytuhnúť v chladničke.

Vychladený Pribináčik môžeme dochutiť podľa vlastnej chuti napríklad nastrúhaním čokolády či pridaním orechov.

domaci-pribinacik
rukimam.ru

Dobrú chuť!

Najnovšie články