Kokosovo-čokoládoví ježkovia: Upečte si jemné vanilkové kocky, máčané v čokoláde a obalené v strúhanom kokose

Lucia Mužlová

SONY DSC

Poznáte recept na vanilkové kocky máčané v čokoládovej poleve a obaľované v kokose? U nás sa tento recept nazýva aj kokosoví ježkovia a vlastne ani neviem prečo. Sú skvelé pre hostí a potešia všetkých milovníkov kombinácie čokolády a kokosu.

jezovia
bakingwithsibella.com

Budete potrebovať:

4 vajíčka

1 vanilkový cukor

200 gramov cukru

200 ml mlieka

200 gramov hladkej múky

1 kypriaci prášok

Na polevu:

350 ml mlieka

100 gramov horkej čokolády

3 lyžice kakaa

3 lyžice cukru

150 gramov masla

na obaľovanie 250 až 300 gramov kokosu

Postup:

Najskôr si oddelíme do dvoch misiek bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do hustej peny.

jezovia2
bakingwithsibella.com

Žĺtky si zmiešame so zvyšným cukrom plus s vanilkovým cukrom. Postupne prisypávame múku, ktorú sme si predtým zmiešali s kypriacim práškom. Pridáme aj mlieko. Vzniknúť by nám malo hladké cesto. Následne po častiach primiešavame sneh. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 minút.

jezovia4
bakingwithsibella.com

Upečený koláč necháme vychladnúť a pokrájame ho na menšie obdĺžniky. V menšom hrnci si roztopíme čokoládu v mlieku a pridáme kakao, cukor a maslo. V čokoládovej poleve obalíme všetky obdĺžniky a na záver ich obalíme v kokose.

jezovia7
bakingwithsibella.com

Koláčiky môžeme aspoň na polhodinu umiestniť do chladničky, aby dobre stuhli. Skladujeme v suchu a chlade. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com

Najnovšie články