Dnes sa naučíme recept na studené predjedlo z kuracieho mäsa. Príprava je skutočne nenáročná a toto jedlo, tiež známe ako tlačenka, bude skvele chutiť s domácim chlebom na raňajky či večeru.
Táto tlačenka je oveľa chutnejšia ako v obchode a má jednu vlastnosť, ktorú tie druhé nemajú. Je zdravá a dobre viete, čo jete.
Na kuraciu rolku vo fľaši budeme potrebovať:
1,3- 1,5 kg kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo kuracie stehno)
100 g vlašských orechov
30 g želatíny
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Postup:
Kuracie mäso narežeme na plátky strednej veľkosti. Pripravíme si väčšiu panvicu či hrniec. Pridáme mäso, trošku vody a korenia. Panvicu prikryjeme vekom. Mäso varíme vo vlastnej šťave, nepridávame žiadny olej. Dusíme približne 35- 45 minút.
Rozpustíme si želatínu a pripravíme si ju podľa návodu na obale.
Keď je mäšo hotové, vývar, ktorý z neho ostal, zmiešajte so želatínou. Mäso si dajte do druhej misky. Orechy si zľahka osmažíme na panvici, ktoré neskôr pridáme k mäsu spolu s roztlačeným cesnakom. Zmes si osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom so želatínou. Počkáme kým zmes vychladne.
Zoberieme si čistú plastovú fľašu s odrezaným hrdlom, ktorú naplníme vychladenou zmesou. Fľašu vložíme do chladničky a počkáme kým zmes úplne zatvrdne. Keď je tlačenka hotová, jemne z nej odstránime plastovú fľašu.
Tento recept môžete spraviť rôznymi spôsobmi, do tlačenky môžete pridať opraženú cibuľu alebo mrkvu. Taktiež môžete použiť hovädzie alebo bravčové mäso.
Dobrú chuť!
zdroj: takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku