Mnohí obľubujeme recepty z kuracích pŕs, často nás však od tohto typu mäsa odrádza to, že pri pečení nakoniec zostane suché a málo šťavnaté. Pozrite si nasledujúci recept, vďaka ktorému si pripravíte chrumkáve a šťavnaté kuracie kúsky veľmi rýchlo a jednoducho. Čo keby ste si ho vyskúšali pripraviť na Silvestra?

Budeme potrebovať:
2 kusy kuracích pŕs
Na cestíčko:
2 vajíčka
pol hrnčeka mlieka
1 hrnček múky
3 štipky soli
3 štipky čierneho korenia
Na cesnakovú omáčku:
2-3 strúčiky cesnaku
200g kyslej smotany alebo hustý grécky jogurt
1 PL majonézy
soľ
korenie
2 štipky cukru
Na dochutenie mäsa:
prelisovaný cesnak
obľúbené korenie na mäso

Postup:
Kuracie prsia si najprv dobre umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky ideálne na vyprážanie. Mäso si môžeme aj jemne vyklepať, osolíme, okoreníme ho a potrieme cesnakom.

Takto pripravené mäso necháme odstáť v chladničke najlepšie cez noc.

Všetky ingredience na cesnakovú omáčku, respektíve dressing si zmiešame a taktiež necháme odstáť v chladničke. Nezabudáme ani na prípravu cestíčka, ktorá je taktiež veľmi jednoduchá, v mise zmiešame mlieko, vajcia, múku a korenie.

Kuracie kúsky si teraz vyberieme z chladničky, obalíme ich v cestíčku a vyprážame ich na rozohriatom oleji. Ak budú upečené, necháme ich ešte odkvapkať na servítke. Hotové kuracie kúsky podávame s cesnakovou omáčkou a prílohou podľa vašej chuti.


zdroj: babskeveci.sk (Lucia Taňkošová), zblogowani.pl