Ak sa vám večer nechce variť, týmto receptom zaručene ohúrite každého. Recept je rýchly a príprava je jednoduchá, presne o to nám večer ide. Prekladané zemiaky so slaninkou a syrom v alobale pripomínajú živánsku a určite si ich zamilujete.
Budeme potrebovať:
zemiaky
slaninu
syr
podľa chuti soľ, korenie, bylinky a prípadne aj zeleninu alebo smotanu, všetko, čo vám chutí
Postup:
Zemiaky si ošúpeme (kto má rád v šupke, stačí umyť) a nakrojíme. Najlepšie je, ak zvolíte veľké zemiaky, aby dobre držali tvar. Nakrojíme ich a do medzier vložíme slaninku, syr, bylinky a všetko, čo máme radi. Osolíme, okoreníme. Môžeme pridať aj trochu rozmarínu, či čili.
Zemiaky naukladáme na plech, ktorý si najskôr vymastíme, prípadne ich môžeme celé zabaliť do alobalu. Pečieme na 180 stupňov cca 50 minút plus ešte 10 minút odokryté. Podávame teplé a najlepšie chutia ešte s kyslou smotanou a nakladanou kyslou kapustou. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), povar.ru
Nahlásiť chybu v článku