Lenivá večera z jedného plechu: Väčší zemiak nakrojila a do vnútra vložila slaninku a syr. Večera, ktorú si obľúbi každý z vašej rodiny

Lucia Mužlová

Ak sa vám večer nechce variť, týmto receptom zaručene ohúrite každého. Recept je rýchly a príprava je jednoduchá, presne o to nám večer ide. Prekladané zemiaky so slaninkou a syrom v alobale pripomínajú živánsku a určite si ich zamilujete.

zemiaky1
recept-duhovka.ru

Budeme potrebovať:

zemiaky

slaninu

syr

podľa chuti soľ, korenie, bylinky a prípadne aj zeleninu alebo smotanu, všetko, čo vám chutí

Postup:

Zemiaky si ošúpeme (kto má rád v šupke, stačí umyť) a nakrojíme. Najlepšie je, ak zvolíte veľké zemiaky, aby dobre držali tvar. Nakrojíme ich a do medzier vložíme slaninku, syr, bylinky a všetko, čo máme radi. Osolíme, okoreníme. Môžeme pridať aj trochu rozmarínu, či čili.

zemiaky
povar.ru

Zemiaky naukladáme na plech, ktorý si najskôr vymastíme, prípadne ich môžeme celé zabaliť do alobalu. Pečieme na 180 stupňov cca 50 minút plus ešte 10 minút odokryté. Podávame teplé a najlepšie chutia ešte s kyslou smotanou a nakladanou kyslou kapustou. Dobrú chuť.

Pozri tiež: Pripravte si tradičnú vianočnú kapustnicu trochu netradične: Bez nezdravých tukov a sacharidov, ale stále veľmi chutne

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), povar.ru

Najnovšie články