Keď sa naučíte tento recept na medvedíky objímajúce oriešky, už nikdy nebudete robiť iné sušienky

Lucia Mužlová

neol.jp

Určite ste už všetci postrehli, že Japonci sú celkom originálnym národom. Maa Tamagosan prišla s úplne úžasným nápadom. Viete si predstaviť, že by ste upiekli niečo, čo vám bude ľúto aj zjesť? Presne také niečo sa jej podarilo. Vytvorila milé sušienky v podobe medvedíkov, ktorí objímajú oriešky. Takže ak nemáte plán na chladný večer, môžete sa inšpirovať.

medvediky s orechmi (7)
neol.jp

Čo budete potrebovať:

100 gramov hladkej múky

20 gramov škrobu

štipku soli

10 gramov medu

40 gramov nejakého cukrového sirupu, prípadne medu

30 gramov oleja

… Kto chce si podľa chuti môže pridať pokojne aj škoricu, vanilku či kakao

medvediky s orechmi (6)
neol.jp

Postup:

Na začiatku dáme hneď predhriať rúru na 160 stupňov.

V dostatočne veľkej miske, aby ste si nenarobili veľa cárajchu, zmiešajte múku, škrob, štipku soli, a ak ste sa rozhodli pre škoricu, vanilku, alebo kakao, tak je práve tá správna chvíľa ich tam pridať.

V menšej miske zmiešame sirup (alebo med), olej a 10g medu a miešame, pokiaľ nedocielime hladkú masu, ktorú potom pridáme do veľkej misy a vypracujeme cesto. Môže sa zdať, že je cesto husté, nenechajte sa ale zlákať tým, že tam pridáte ešte olej či maslo. Bol by to smutný pohľad na roztekajúcich sa medvedíkov v rúre…

medvediky s orechmi (1)
neol.jp

Vyvaľkáme cesto a vykrajujeme. Dopomôcť si môžeme čímkoľvek, čo máme po ruke. Napríklad špáradlom či špajdľou vytvoríme oči a noštek.

medvediky s orechmi (2)
neol.jp

Podľa výberu dáme medvedíkovi objímať akýkoľvek orech. Je na vás, či si vyberiete kešu, vlašské orechy, arašidy, lieskovce, … Alebo všetky.

medvediky s orechmi (4)
neol.jp
medvediky s orechmi (5)
neol.jp

Pečieme krátku dobu, približne 10-15 minút. Aby medvedíky zhnedli. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), neol.jp

Najnovšie články