Kto by nemal rád čokoládové guličky? Je to rýchle, jednoduché a hlavne skvelé maškrtenie. Každý po nich siahne. Tento recept sa u nás stal klasikou, ktorú pripravujeme na vianočné sviatky. Pozrite sa, ako pripraviť čokoládové chrumkavé guličky s nutellou a lieskovými orieškami.
Budete potrebovať:
450 gramov mliečnej čokolády
120 ml smotany na šľahanie
100 gramov nutelly
30 gramov masla
90 gramov nasekaných lieskových orieškov
Postup:
Ako prvé si rozpustíme čokoládu. Približne 220 gramov roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. K čokoláde prilejeme smotanu a dobre premiešame. Ešte predtým, ako začne hmota vrieť, odstavíme hrniec. Hmota by mala byť trochu hustejšia.
Do čokolády teraz pridáme nutellu, maslo a nadrobno nasekané oriešky. Celé to dobre premiešame a misku prekryjeme potravinárskou fóliou.
Čokoládovú plnku vložíme do chladničky, kde ju necháme oddychovať cca 4 hodiny.
Pripravíme si dózu alebo plech s papierom na pečenie. Stuhnutú čokoládu po kúskoch naberáme na lyžicu a v rukách tvarujeme menšie guľky. Tie poukladajte na plech.
Medzitým si v hrnci rozpustíme zvyšok čokolády. Každú guličku potom namočíme v čokoláde a opäť položíme na plech. Potom sa ide ozdobovať. môžete guličky ešte pofŕkať zvyškom čokolády a posypať troškou nasekaných orieškov. V prípade, že máte aj iné ozdôbky, môžete ich pokojne využiť. Fantázii sa medze nekladú. Hotové guličky ešte vložíme do chladničky, aby dobre stuhli. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sallysbakingaddiction.com
Nahlásiť chybu v článku