Čo je lepšie ako čerstvo upečené sladké pečivo, ktoré si dáte ráno na raňajky? Spojitosť krémovej tvarohovej náplne, ovocia a lístkového cesta je ideálna kombinácia, ktorú si zamilujete. Skutočná krása týchto koláčikov spočíva v tom, že si ich vždy môžete pripraviť s nejakým iným ovocím a bude to trvať menej ako 30 minút.
Budete potrebovať:
180 g jemného tvarohu alebo krémového syra
2 lyžice cukru
2 lyžičky citrónovej šťavy
1 lyžička citrónovej kôry
1 lyžička vanilkového extraktu
500 g lístkového cesta
1 alebo 2 hrnčeky ovocia podľa vášho výberu
1 vajíčko
cukor na posypanie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200°C a na plech dáme papier na pečenie. V samostatnej miske si vyšľaháme tvaroh, alebo teda krémový syr, cukor, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku.
Lístkové cesto si rozložíme a trochu ho vyvaľkáme. Následne pomocou formičky na vykrajovanie alebo obyčajného pohára vykrojíme kruhy. Veľkosť zvoľte podľa toho, aké veľké chcete mať koláčiky. Na raňajky sa budú hodiť o trochu väčšie tvary, no ak chcete robiť len ovocné „jednohubky“ pre návštevu, môžete zvoliť aj menšie rozmery.
Krúžky naukladajte na plech a pomocou prstov do stredu každého jedného urobte priehlbinku. Vyplňte ju krémom a na vrch naukladajte ovocie.
V miske si rozšľahajte vajíčko s lyžičkou vody. Ako to už býva zvykom, okraje koláčikov potrite vajíčkom a posypte cukrom. Pečieme na prednastavených 200 °C kým nie sú okraje zlatisté, čo by malo trvať približne 15 minút, záleží od rúry. Koláčiky po dopečení vytiahnite z rúry a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť.
zdroj: justataste.com
Nahlásiť chybu v článku