Hľadáte nejaký recept na jednohubky, pri ktorých sa nezašpiníte, budú hotové mávnutím ruky a navyše ich môžete zjesť koľko chcete? Mám pre vás skvelý recept, ktorý poteší nielen vás, ale aj návštevu, rodinu, či priateľov. Príprava je naozaj jednoduchá, takže môžete zapojiť aj tých najmenších.
Budete potrebovať:
veľké paradajky
strúhaný parmezán (prípadne iný syr)
strúhanku
2 strúčiky cesnaku
bylinky podľa chuti
soľ a korenie
olivový olej
Postup:
Rúru si najskôr predhrejeme na 220 stupňov. Paradajky umyjeme a dobre usušíme. V miske zmiešajte strúhanku, parmezán a bylinky. Na plech položte papier na pečenie a na tenké kolieska nakrájané paradajky.
Paradajky potrite olivovým olejom a prelisovaným cesnakom a až potom dajte na vrch zmes strúhanky a parmezánu. Paradajky osoľte a okoreňte, prípadne pokvapkajte olivovým olejom. Celé to pečieme približne 10 minút, kým neuvidíte zlatistú kôrku. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), myfridgefood.com
Nahlásiť chybu v článku