Vyskúšajte recept na skvelé domáce maslo len z jednej ingrediencie a už nikdy si ho nekúpte v obchode

Lucia Mužlová

Maslo používame v kuchyni denno denne. Niekto si potrpí na kvalitné domáce maslo od farmára a iný zase preferujú to z obchodu. Mám pre vás skvelú správu. Domáce maslo si môžete vyrobiť aj sami a vôbec to nie je technologicky náročné. Pri príprave môžete trošku experimentovať, pridať bylinky, soľ, koreniny no základnou ingredienciou je dobrá 33% (ak nájdete, tak aj viac) smotana.

Čo budete potrebovať?

maslo1
happyhooligans.ca

33% smotanu na šľahanie

mixér

ostatné ingrediencie podľa chutí

Postup:

Najlepšie je ak na prípravu domáceho masla použijete kuchynský robot, ktorý to za vás vyšľahá, no postačí vám aj klasický ručný mixér. Do mixéru alebo do nádoby si vylejeme dve smotany.

maslo3
kristinschell.com

Zapneme mixér a mixujeme približne 10-15 minút (podľa výkonu), resp. kým neuvidíte, že hmota začína poriadne hustnúť.

maslo5
toriavey.com

Najskôr nám vznikne klasická šľahačka, akú dobre poznáme a používame ju hlavne pri pečení. Postupne sa v hmote vytvoria hrudky a oddelí sa cmar.

maslo6
toriavey.com

Aby sme sa cmaru zbavili, celú hmotu vylejeme do utierky a dobre prebytočnú tekutinu povytláčame.

maslo7
kristinschell.com

Maslo uložíme do nádoby alebo ho môžete hneď konzumovať.

maslo2
kristinschell.com

Podľa chuti môžeme do masla pridať soľ, bylinky alebo iné koreniny. Verím, že vám bude chutiť rovnako, ako to od poctivého farmára. Dobrú chuť.

maslo4
celebrationgeneration.com

zdroj: kristinschell.com

Najnovšie články