AKTUÁLNE: Na Slovensko prichádza poriadna zima. Čakajú nás celodenné mrazy, teplota klesne aj na -15 °C

Hyriaková Kristína

Foto: unsplash

Slovensko po vlne sneženia zasiahlo oteplenie. Už v piatok sa však počasie radikálne zmení a do našej oblasti príde chladnejší vzduch. Na naše územie sa vráti zima a poriadne sa vyblázni.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako uvádza portál Imeteo, Slovensko v posledných dňoch zasiahlo nepriaznivé počasie. Prvý sneh napadol na celom území a vodičov potrápil aj ľad. Posledné hodiny sa síce na Slovensku oteplilo a zrážky sa zmenili zo snehových na dažďové, avšak počasie už eviduje vlnu ochladenia, ktorá by mala prísť už o niekoľko hodín. Od začiatku zimnej sezóny by to mali byť najsilnejšie mrazy.

Prichádzajú poriadne mrazy

Už počas piatka príde na naše územie tlaková níž a studený front. Zrážky prinesie predovšetkým do južných a východných okresov Slovenska. Okolo tejto tlakovej níže však postupne začne zatekať chladnejší vzduch od severu, vplyvom čoho sa začne na našom území ochladzovať. Zatiaľ čo vo štvrtok sa ešte denné teploty na celom území budú pohybovať od +1 do +8 °C, tak v piatok sa maximá vyšplhajú len na +5 °C a na severe nás čaká celodenný mráz.

Noc z piatka na sobotu bude mimoriadne chladná a teploty na našom území budú klesať na -3 až -10 °C. Na severe sa však nachádza snehová pokrývka, ktorá dopomôže ďalšiemu znižovaniu teplôt. V dolinách a v kotlinách tak môžu teploty klesať až k -15 °C.

Viac správ o počasí nájdete na imeteo.sk

Najnovšie články