Milujem tento recept, pretože je jednoduchý a vo výsledku máte neuveriteľne jemné pečivo ku káve, čaju, alebo na raňajky či večeru. Banánový chlebík je celkom populárny a ak máte doma banány, ktoré majú hnedastú šupku a neviete čo s nimi, toto je ideálna voľba.
Preferujete skôr niečo čokoládové a nepečené? Potom tu pre vás máme recept na lahodnú čokoládovú nepečenú tortu, ktorá určite stojí za to.
Budete potrebovať:
2 lyžice múky
1 lyžička sódy bikarbóny
štipku soli
50 gramov rozpusteného masla
1 lyžica cukru
2 vajíčka
3 banány
1 dcl vody
hrsť vlašských orechov
1 lyžica medu
škorica
Postup:
V miske si najskôr zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ. Maslo rozpustite a pridajte doň cukor. Vajíčka si vymiešajte a pridajte ich do zmesi masla a cukru. Banány popučte vidličkou a pridajte ich k sladkej hmote. Pridajte aj polovicu múky a trochu vody.
Vymiesime cesto a postupne dosypávame zvyšok múky, ale aj škoricu a med. Podľa chuti pridajte orechy, hrozienka, sušené ovocie, alebo nejaké semienka, napríklad ľanové. Pre intenzívnejšiu chuť a vôňu môžete pridať aj vanilkový extrakt.
Cesto vložíme do predom vymastenej formy a pečieme na 180 stupňoch Celzia približne 40 minút až hodinu. Stav priebežne kontrolujte špáradlom.
Podobný spôsob prípravy môžete vidieť aj na tomto videu. Verím, že rovnako ako ja, ani vy neodoláte pokušeniu si banánový chlebík doma pripraviť. Dobrú chuť.
Ešte jeden tip: namiesto múky môžete použiť aj ovsené vločky. Vykúzlite tak trochu zdravšiu verziu tohto chlebíku.
[youtube UI9Y-lBHPsk 720 410]
babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku