Pre šikovné gazdinky nie je tento recept žiadny problém. Navyše budete do neba vychválené za takéto nádherné ružičky, ktoré budú ozdobou každej oslavy. Kysnuté cesto, to môže na prvý pohľad vyzerať komplikovane. Opak je však pravdou. Recept je opäť veľmi jednoduchý.
Máte radi sladké? Tak určite vyskúšajte recept na túto nepečenú čokoládovú tortu, ktorý je vynikajúci.
Budete potrebovať:
cesto:
0,5 kg hladkej múky
30 gramov droždia
2 žĺtky
100 gramov cukru
250 ml mlieka
50 gramov masla
trošku soli
náplň:
150 gramov maku
50 gramov cukru
100 ml mlieka
vanilkový cukor
Postup:
V teplejšom mlieku si najskôr zmiešajte droždie a cukor. Zmes nechajte cca 10 minút odpočívať. Potom zmiešajte kvások s múkou a ostatnými ingredienciami a vytvorte hladké cesto. Pri práci používajte ruky, aby ste vedeli s cestom lepšie pracovať.
Cesto nechajte asi hodinu vykysnúť pod utierkou na nejakom teplejšom mieste. Následne ho vyvaľkajte a vykrojte z neho kruhy, ktoré budú mať priemer cca 10 centimetrov.
Medzitým si popri kysnutí zmiešajte všetky ingrediencie na náplň. Na každý krúžok dajte asi lyžičku náplne. Na jednu ružičku budete potrebovať 4 krúžky.
Ružičku vytvoríte úplne jednoducho. Stačí keď do seba zrolujete všetky 4 krúžky tak, ako je to na obrázku.
Pripravte si formu na muffiny, ktorú vytriete maslom. Ružičku umiestnite dovnútra, dotvorte a vytvarujte pomocou noža.
Celý plech nechajte ešte cca 20 minút kysnúť po utierkou. Vrch už len potrite vajíčkom a pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 15 až 20 minút. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com
Nahlásiť chybu v článku