Keď sa povie Taliansko, mnohí z nás si spomenú práve na taliansku kuchyňu. Pravá talianska pizza či špagety na rôzne spôsoby, to je to, čo si tam vždy radi objednáme. Dnes som pre vás pripravila recept na voňavé bagety „caprese“, ktoré sú vhodné na večeru, no aj pre každú hladnú návštevu.
Nezabudnite, že začína sezóna cukiet a tekvíc. Pripravili sme pre vás skvelý recept na cuketu plnenú mäsom. Hitom tejto jesene je aj skvelá krémová hokkaido polievka.
Budete potrebovať:
bagetu, najlepšie rustikálnu
maslo
prelisovaný cesnak
soľ, korenie
mozarella
balsamiko
paradajky
čerstvá bazalka
Postup:
Rúru si predherejeme na 200 stupňov Celzia. V miske si zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme.
Bagetu si prekrojíme a položíme na plech. Natrieme ju cesnakovým maslom.
Na bagetu dáme mozarellu a pečieme v rúre cca 10 minút, kým sa mozzarela trochu neroztopí.
Bagety vyberte z rúry a na vrch poukladajte paradajky, bazalku, pokvapkajte balsamikom a osoľte a okoreňte. Ak chcete, aby bol celý pokrm teplý, môžete ho ešte 5 minút piecť. Podávať ho však môžete aj bez extra pečenia.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), genial.guru
Nahlásiť chybu v článku