Do formy na muffiny dala slaninu a zaliala ju vajíčkom. Chutnejšie raňajky ste ešte nejedli

Lucia Mužlová

youtube.com

Tento recept sa stal aj súčasťou môjho 8 týždňového experimentu život bez cukru a patrí k jednému z mojich najobľúbenejších receptov. Je jednoduchý, rýchly, nezašpiníte veľa riadu a verím, že si ho obľúbite. Tieto muffiny sú navyše bezlepkové, s vysokým obsahom bielkovín a dodajú vám energiu hneď na začiatku dňa.

Potrebujete:

kokosový olej alebo maslo

6 plátkov anglickej slaninky

6 vajíčok

feta syr alebo kozí syr

posekaná pažítka, prípadne iné bylinky

soľ

korenie

Postup: 

Rúru si rozohrejeme na približne 200°C a formu na muffiny vymastíme kokosovým olejom alebo maslom. Každú „jamku“ z formy vystelieme jedným plátkom anglickej slaninky a dobre ju pritlačíme na povrch formy. Ak má niekto radšej chrumkavejšiu slaninku, môže si ju najskôr opiecť na panvici. Do každej „jamky“ rozbijeme jedno vajíčko, osolíme a okoreníme. Na vajíčka potom nasypeme rozmrvený syr feta a bylinky podľa vlastného výberu. Pečieme približne 15 minút, alebo kým nevidíte, že bielko úplne stuhlo.

mufiny2
dailydishrecipes.com

Muffiny potom necháme chvíľu odpočívať a vyberieme ich pomocou varešky alebo lyžice. Podávame teplé, napr. s čerstvou zeleninou. Ak chcete, do formy môžete pridať pred pečením brokolicu, alebo kúsok pesta. Prispôsobte si recept a vytvorte vlastný súlad chutí, ktoré máte radi. Presný návod nájdete aj vo videu, dobrú chuť.

[youtube XOurjE9s3GA 720 410]

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Najnovšie články