Ľahký mandarínkový koláč s ananásovou šľahačkou: Ak ste prejedení ťažkých krémových zákuskov, vyskúšajte tento svieži a originálny

Monizz

Ste prejedení ťažkých zákuskov a koláčov z kysnutého cesta? Potom je ten pravý čas na vyskúšanie nového osvedčeného receptu. Tento úžasný ovocný koláč nenechá chladným nikoho vo vašej domácnosti. Jemne mokré mandarínkové cesto v kombinácii s lahodnou a osviežujúcou šľahačkou s kúskami ananásu predstavuje hotové nebíčko v papuľke.

Najmä po sviatkoch a v obdobiach, kedy jeme viac domácich koláčov z ťažkého kysnutého cesta, mám tendenciu piecť ovocné koláčiky. Konkrétne tento recept je extrémne jednoduchý a rýchly. Upečiete si len ovocnú piškótu a do šľahačky zamiešate ananás. Koláč znie jednoducho, no tá svieža chuť je neuveriteľná. Hodí sa na rodinné príležitosti, alebo len tak na posedenie s priateľkami. Poďme sa spoločne pozrieť, ako si túto dobrotku pripravíme.

1
gooseberrypatch.com

Na jednoduché domáce piškótové cesto budeme potrebovať:

6 vajec

6 PL  kryštáľového cukru

6 PL vlažnej vody

6 PL oleja

6 PL polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 konzervu mandarínok, alebo čerstvé mandarínky v podobnom množstve

3
7-themes.com

Na vrchnú ananásovú vrstvu budeme potrebovať:

1 plechovka ananásu (nakrájaného na kocky)

1 balíček vanilkového pudingu (ja používam Zlatý klas)

1 balíček šľahačky Dr. Oetker

2 lyžice cukru

stužovač šľahačky (ja robím bez)

2
naushieexports.com

Postup prípravy cesta:

Do mixéra si dáme celé vajcia + cukor, ktoré dobre vymiešame. Po lyžičkách pridávame vodu, olej, kakao, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na záver mandarínky rozkrájané na menšie kúsky.  Plech si vymastíme a vysypeme múkou a cesto pečieme cca 20-30 minút pri teplote 180 stupňov. Keďže mandarínky sú mokré, treba cesto kontrolovať, a ak mu polhodinka nebude stačiť, treba ho v rúre ešte nechať dopiecť.

Postup prípravy ananásovej šľahačky:

V miske si zmiešajte ananás a uvarený puding. V inej mise si vyšľahajte šľahačku (kto chce šľahačku pevnejšiu, nech použije stužovač) a obe zmesi opatrne zmiešajte. Potom natrite na vychladnuté mandarínkové cesto, ananásovú šľahačku nechajte vychladnúť a podávajte.

ananas tit
tasteofhome.com

Náš tip na záver: koláčik môžete ozdobiť čerstvými mesiačikmi mandarínok, ktoré poukladáte tak, aby ste podľa nich neskôr vedeli krájať kocky. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), tasteofhome.com

Najnovšie články