Keď už máte tradičnú omeletu, miešané vajíčka či praženicu na raňajky príliš dlho, je na čase potešiť seba a aj svojich blízkych nejakým novým inovatívnym receptom a zároveň aj kulinárskym objavom. S vajíčkami na tento spôsob získate nie len chutný a výdatný, ale zároveň aj veľmi rafinovaný pokrm.
Spôsob prípravy a aj samotné jedlo miloval napríklad známy maliar Claude Monet, čo nie je prekvapením. Kto ich vyskúša, určite sa do nich zamiluje na dlhší čas. vajíčka sú neuveriteľne ľahké, vzdušné podobne ako delikátne soufflé. Dnes vám babskeveci prinášajú recept na tak trochu nezvyčajné raňajky, ktoré si ale zamilujete.
Budete potrebovať:
3 vajíčka
soľ
50 gramov masla
Postup:
Najskôr je potrebné opatrne oddeliť žĺtka od bielkov.
Do bielkov pridajte štipku soli a maslo a pomocou mixéru vyšľahajte tuhú penu.
Na plech dajte papier na pečenie a pomocou lyžice alebo varešky vyformujte malé kôpky vyšľahaných bielkov tak, ako je na fotografii. Do každej kôpky urobte v strede menšiu jamku.
Do jamky dajte žĺtko a celé to vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Vajíčka pečte približne 10 až 15 minút.
Podľa chuti ich môžete posypať aj čiernym korením, mletou červenou paprikou, alebo pridajte bylinky či strúhaný syr. Kreativite sa medze nekladú. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku