Kapor je typická ryba, ktorá na našom štedrovečernom stole nesmie chýbať. Kapra však nemusíme pripraviť len v klasickom trojobale s majonézovým šalátom. Ryby sú vhodným jedlom nielen pri chudnutí, ale svojím zložením zastupujú aj vhodnú formu jedla pri racionálnom stravovaní. A tak tento chutný recept určite využijete aj počas roka.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 4 podkovičky kapra
- 100 g mandľových lupienkov
- 2 PL špaldovej múky
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- soľ
- korenie na ryby
Na prílohu:
- 700 g maslovej tekvice
- 1 PL masla
- soľ
Postup:
- Tekvicu umyjeme, nakrájame na štvrte, uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým nie je tekvica mäkká.
- Zatiaľ si pripravíme kapra. Podkovičky umyjeme a osušíme. V tanieri si vymiešame vajce s mliekom a soľou.
- V ďalšom tanieri zmiešame mandľové lupienky, ktoré rukou podrvíme na menšie kúsky. Pridáme špaldovú múku a štipku korenia na ryby.
- Pripravíme si zapekaciu misu s papierom na pečenie. Kapra najprv namočíme vo vyšľahanom vajíčku a obalíme v zmesi z mandľových lupienkov. Dobre ho pozatláčame, aby sa nám, čo najviac zmesi prilepilo na podkovičky a ukladáme do zapekacej misy.
- Na každú podkovičku položíme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút. V polovičke pečenia kapra opatrne otočíme.
- Kým sa kapor pečie, pripravíme si prílohu. Tekvicu polievkovou lyžicou vydlabeme a vložíme do misy. Pridáme lyžicu mäkkého masla, ochutíme soľou a vidličkou roztlačíme na kašu. Môžeme podávať. Dobrú chuť.
Tento recept vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk
zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk
Najnovšie články
Knihy od interez.sk
Nahlásiť chybu v článku