Hľadáte alternatívu k vyprážanému štedrovečernému kaprovi? Vyskúšajte tento recept, vďaka ktorému bude krásne chrumkavý

Lucia Mužlová

fitshaker.sk

Kapor je typická ryba, ktorá na našom štedrovečernom stole nesmie chýbať. Kapra však nemusíme pripraviť len v klasickom trojobale s majonézovým šalátom. Ryby sú vhodným jedlom nielen pri chudnutí, ale svojím zložením zastupujú aj vhodnú formu jedla pri racionálnom stravovaní. A tak tento chutný recept určite využijete aj počas roka.

fitshaker-blog-kapor3
fitshaker.sk

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 4 podkovičky kapra
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 2 PL špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • korenie na ryby
fitshaker-blog-kapor4
fitshaker.sk

Na prílohu:

  • 700 g maslovej tekvice
  • 1 PL masla
  • soľ

Postup:

  1. Tekvicu umyjeme, nakrájame na štvrte, uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým nie je tekvica mäkká.
  2. Zatiaľ si pripravíme kapra. Podkovičky umyjeme a osušíme. V tanieri si vymiešame vajce s mliekom a soľou.
  3. V ďalšom tanieri zmiešame mandľové lupienky, ktoré rukou podrvíme na menšie kúsky. Pridáme špaldovú múku a štipku korenia na ryby.
  4. Pripravíme si zapekaciu misu s papierom na pečenie. Kapra najprv namočíme vo vyšľahanom vajíčku a obalíme v zmesi z mandľových lupienkov. Dobre ho pozatláčame, aby sa nám, čo najviac zmesi prilepilo na podkovičky a ukladáme do zapekacej misy.
  5. Na každú podkovičku položíme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút. V polovičke pečenia kapra opatrne otočíme.
  6. Kým sa kapor pečie, pripravíme si prílohu. Tekvicu polievkovou lyžicou vydlabeme a vložíme do misy. Pridáme lyžicu mäkkého masla, ochutíme soľou a vidličkou roztlačíme na kašu. Môžeme podávať. Dobrú chuť.
fitshaker-blog-kapor5
fitshaker.sk

Tento recept vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk

zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk

Najnovšie články