Chcete potešiť svojich blízkych naozaj sladkým a neodolateľným zákuskom? Hodí sa ku každej príležitosti, ako pre návštevu, tak pre vaše súkromné nedeľné popoludnia pri kávičke a so psom pod nohami. Vyskúšajte ho a neoľutujete. U nás sa po tomto čarovnom koláčiku všetci zalizovali až za ušami. A chválil dokonca aj manžel! Tento vynikajúci krémový zákusok zvládnu aj začiatočníčky, takže žiaden strach. Ideme na to.
Budeme potrebovať:
Na cesto:
6 bielkov
6 lyžičiek cukru
3 lyžice polohrubej múky
40g kakaa
1 lyžičku prášku do pečiva
Na plnku:
600ml mlieka
6 žĺtkov
10 lyžičiek cukru
1 balíček vanilkového pudingu
3 lyžice hladkej múky
250g masla
Na šľahačku:
500ml šľahačkovej smotany
Postup:
Najskôr si v miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Za stáleho šľahania následne pridávame po častiach cukor. V inej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Keď máme bielka vyšľaháme, postupne k nim pridávame suchú zmes. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý je vymastený maslom alebo vystlaný papierom na pečenie. Cesto pečieme v rúre na 180 stupňov približne 10-12 minút. Po upečení musí cesto vychladnúť.
Medzitým si môžeme pripraviť krém. Z mlieka, pudingu, cukru, múky a žĺtkov si uvaríme hustejší krém, ktorý necháme podobne ako cesto vychladnúť. Sem-tam je potrebné krém premiešať.
Na záver si do peny vyšľaháme aj maslo a postupne k nemu pridávame krém. Krém následne navrstvíme na upečené cesto. Na krém ešte príde vyšľahaná šľahačka. Na vrchu môžeme koláčik posypať kakaom preosiatym cez sitko. Ak chcete spojiť sviežu a lahodnú krémovú chuť, na tanierik naservírujte aj maliny. Dobrú chuť. Vyskúšate tento recept doma aj vy? Dajte nám vedieť, ako vám chutilo!
zdroj : babskeveci.sk (Monika), coolinarika.com
Nahlásiť chybu v článku