Nechcelo sa mi čakať, kým mi cesto na lievance vykysne, a tak som vyskúšala tento rýchly recept

Lucia Mužlová

Lievance, alebo teda dolky, z jogurtového cesta sú naozaj skvostným úlovkom a tento recept sa zaradil k našim obľúbeným. Krásne nadýchané vďaka prášku do pečiva a jemne sladkasté, najlepšie s marhuľovým lekvárom a ovocím. Jediné negatívum je, že sa po nich strašne rýchlo „zapráši“. Ak máte radi sladké, určite nezabudnite na recept na nepečenú čokoládovú tortu, ktorý sme uverejnili nedávno.

lievance1
vk.com

Budete potrebovať:

1 vajíčko

200 gramov hladkej múky

150 gramov bieleho jogurtu

1 lyžička prášku do pečiva

2 až 3 lyžice cukru

150 ml mlieka

olej na smaženie (ja používam kokosový)

ovocie, prípadne džem

lievance2
vk.com

Postup:

Múku zmiešajte s práškom do pečiva, cukrom a štipkou soli. Pridajte zmes mlieka, jogurtu a vajíčok, ktorú ste zmiešali pomocou metličky. Cesto dôkladne premiešajte, môžete použiť aj mixér na najmenších otáčkach.

lievance3
vk.com
lievance4
vk.com

Potom už len stačí panvicu pokvapkať olejom a z každej strany lievance osmažiť dozlata. Jeden malý trik odo mňa: Ak chcete vedieť, kedy lievance otáčať, počkajte kým popraskajú bublinky v ceste.

lievance5
vk.com

Na záver pridáme čerstvé ovocie alebo džem. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), vk.com

Najnovšie články