Akonáhle príde leto a slnko začne hriať, nie je nič lepšie ako si pochutnávať na letnom ovocí, pričom veľmi populárny je melón. Už ste niekedy skúšali grilovať melón? Môže sa vám to zdať trochu divné a netradičné, no výsledok je úžasný. Potrebujete len kúsky melónu, gril, alebo panvičku. Cukor v ovocí skaramelizuje a výsledkom je sladký a ľahký dezert.
Čo budete potrebovať:
pomaranč
limetu
citrón
smotanu na šľahanie
práškový cukor
melón
pár lístkov čerstvej mäty
Postup:
Postrúhajte kôru z pomaranča, limetky a citróna. Pokojne vám postačí z každého trošku, nemusíte strúhať celé ovocie.
Do misky vylejte šľahačku a pridajte 3 lyžice práškového cukru a nastrúhanú kôru. Pomocou mixéru vyšľahajte hustú šľahačku. S elektrickým šľahačom to môže trvať len pár minút, no s ručným vám šľahanie bude trvať dlhšie.
Nakrájajte melón na trojuholníčky tak, aby ostala aj šupka.
Panvicu rozohrejte na najsilnejšom plameni a umiestnite na ňu jednotlivé kúsky melónu. Melón by sa mal grilovať cca 1 minútu z každej strany, ký neuvidíte tmavšie pásiky, ako to býva pri mäse. Na prevracanie použite kliešte.
Melón podávame s citrusovou šľahačkou a čerstvou mätou, čo vytvorí tú správnu kombináciu pre vaše chuťové bunky. Dobrú chuť.
zdroj: brit.co
Nahlásiť chybu v článku