Orechové mušle so žĺtkovým krémom: Potrebovať budete suroviny, ktoré máte určite doma po ruke a na Vianoce prekvapíte každú návštevu

Lucia Mužlová

coolinarika.com

Chcete byť na Vianoce za najväčšiu hviezdu medzi pekárkami? Potom určite vyskúšajte tento recept na krásne vianočné pečivo plnené žĺtkovým krémom a s drobným prekvapením v podobe perličky vo vnútri. Mušličky vytvarujete z formičiek na „vianočné oriešky“ a vyzerajú naozaj dokonale.

orechy6
coolinarika.com

Budete potrebovať:

Cesto:

180 gramov masla

100 gramov práškového cukru

100 gramov mletých orechov

1 lyžica kakaa

220 gramov hladkej múky

Žĺtkový krém:

2 žĺtky

3 vanilkové cukre

4 lyžice cukru

3 lyžice hladkej múky

125 ml mlieka

80 gramov masla

3 lyžice váječného likéru

Ešte potrebujeme:

kokos na obalenie

ozdoby (jedlé perličky)

Postup:

V miske si najskôr vymiešame maslo s práškovým cukrom a vznikne nám pena. Pridáme do nej kakao, oriešky a hladkú múku. Pripravíme si formičky, ktoré vymastíme maslom. Postupne ich všetky naplníme hotovým cestom a poukladáme na plech. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech s formičkami dáme piecť a pečieme ich cca 20 minút. Z tejto dávky upečiete cca 80 mušličiek, a teda 40 kusov koláčikov.

orechy2
coolinarika.com

Medzitým si nad parou vymiešame žĺtka s vanilkovým cukrom, cukrom a múkou. Postupne do hmoty pridávame mlieko. Misku odstránime z vodného kúpeľa a hrniec dáme na mierny oheň, kde krém miešame až do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a likér a celé to premiešame mixérom do hustejšieho krému.

orechy5
coolinarika.com

Upečené mušličky najskôr obalíme v kokose a následne ich napĺňame žĺtkovým krémom. Do stredu položíme jedlú perličku tak, aby ju bolo vidieť. Dobrú chuť.

orechy4
coolinarika.com
orechy3
coolinarika.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com

Najnovšie články