Recept na ľahučký jarný pomarančový dezert, ktorý budete milovať

Lucia Mužlová

rumble.com

Keď sa povie jar, teplé dni, pohoda na záhradke, grilovačky, spomeniem si na tento ľahký koláčik. Chladná, krémová textúra trochu pripomína zmrzlinu a pomarančová šťava tomu dodá „ostrosť“ a sviežosť. Recept je pomerne jednoduchý a navyše nepotrebujete rúru. Mraznička urobí všetku prácu za vás. Takže či teraz, alebo kedykoľvek počas roka, tento recept musíte vyskúšať.

kolac
rumble.com

Na cesto budete potrebovať:

1,5 hrnčeka maslových sušienok

1/2 hrnčeka rozpusteného masla

2 lyžičky cukru

Na krém budete potrebovať:

1,5 hrnčeka tvarohu alebo krémového syru

1 kondenzované mlieko (salko)

1/3 hrnčeka cukru

2 lyžičky pomarančovej kôry

1 hrnček pomarančovej 100% šťavy

1/2 lyžičky pomarančového extraktu (nemusí byť)

1/3 hrnčeka práškového cukru

1 hrnček smotany na šľahanie (33%)

kolac4
atreatsaffair.com

Postup: 

V miske skombinujeme všetky ingrediencie, ktoré potrebujeme na cesto. Ono to nie je v pravom zmysle slova doslova cesto, je to kvázi rovnaký postup ako pri cheescake-u. Pripravíme si plech a vyložíme ho alobalom alebo papierom na pečenie. Cesto rozložíme rovnomerne na plech a dobre popritláčame. Celé to vložíme do mrazničky.

V miske si pomocou mixéru zmiešame tvaroh, salko a cukor. Dobre vymiešame. Potom pridáme pomarančovú kôru, džús a pomarančový extrakt. Opäť miešame, kým sa hmota dobre neskombinuje. V samostatnej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s cukrom do klasickej šľahačky. Po častiach potom šľahačku primiešavame do plnky. Krémovú plnku vylejeme na cesto a dáme zamraziť. Na vrch potom môžeme nastrúhať trošku pomarančovej kôry na ozdobu. Po zamrznutí nakrájame na malé kúsky a pridáme plátok pomaranča. Dobrú chuť.

kolac2
atreatsaffair.com

Ak by ste nevedeli ako na to, v nasledujúcom videu sú všetky kroky znázornené. Verím, že si tento studený dezert obľúbite rovnako ako ja.

[youtube 7_mav9hkiHs 720 410]

zdroj: wimp.com

Najnovšie články