Sú chutné a keď si ich raz urobíte, určite to nebude naposledy. Budete ich robiť pravidelne a doma sa po nich veľmi rýchlo zapráši.
Cesto:
250ml mlieka
2dcl oleja
3 žĺtka
400g hladkej múky
10 lyžíc práškového cukru
štipka soli
20g droždia
Krém:
3 balenia vanilkového pudingu
750ml mlieka
3 vanilkové cukre
5-6 lyžíc kryštálového cukru
180g masla
Potom budeme potrebovať:
Žĺtko na potretie
Práškový cukor na posypanie
Postup:
Pripravíme si kvások z 2 lyžíc cukru, mlieka a droždia. V mise zmiešame múku, soľ, cukor, žĺtko, mlieko, olej a kvások.
Počkáme, kým nakysne cesto. Následne si spravíme puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom. Zmes dáme do chladničky.
Z cesta si urobíme valčeky o priemere asi 1cm a dlhé 20cm. Prehneme ich na polovicu, pletieme ich a koniec vsunieme dolu.
Dáme ich na plech a necháme ich ešte 15 minút vykysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme ich pri 200 stupňoch 15 minút.
Po vychladnutí ich rozkrojíme a naplníme pudingovou zmesou. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.
Z tejto dávky vyjde cca 16 kusov. Dobrú chuť!
zdroj: nejrecept.cz
Nahlásiť chybu v článku