Recept na najlepšie „pudingáče“, po ktorých si pochutí celá rodina

Michal Blaško

Sú chutné a keď si ich raz urobíte, určite to nebude naposledy. Budete ich robiť pravidelne a doma sa po nich veľmi rýchlo zapráši. 

Cesto:

250ml mlieka

2dcl oleja

3 žĺtka

400g hladkej múky

10 lyžíc práškového cukru

štipka soli

20g droždia

Krém:

3 balenia vanilkového pudingu

750ml mlieka

3 vanilkové cukre

5-6 lyžíc kryštálového cukru

180g masla

Potom budeme potrebovať:

Žĺtko na potretie

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Pripravíme si kvások z 2 lyžíc cukru, mlieka a droždia. V mise zmiešame múku, soľ, cukor, žĺtko, mlieko, olej a kvások.

Počkáme, kým nakysne cesto. Následne si spravíme puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom. Zmes dáme do chladničky.

Z cesta si urobíme valčeky o priemere asi 1cm a dlhé 20cm. Prehneme ich na polovicu, pletieme ich a koniec vsunieme dolu.

pudingac
VerkaSK

Dáme ich na plech a necháme ich ešte 15 minút vykysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme ich pri 200 stupňoch 15 minút.

Po vychladnutí ich rozkrojíme a naplníme pudingovou zmesou. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

pudingac
nejrecept.cz

Z tejto dávky vyjde cca 16 kusov. Dobrú chuť!

zdroj: nejrecept.cz

Najnovšie články