Úžasný recept na celozrnný chlieb, pomocou ktorého si ho doma upečiete len za polhodinku

Michal Blaško

Postup:

chlieb celozrnny veg (3)
minimalistbaker.com

Zmiešajte dokopy teplú vodu a kváskom, medom (alebo javorovým sirupom či agáve), soľ, ľanové semiačka a múku. Vznikne vám z toho všetkého pomerne lepkavé cesto. Miešať je asi najlepšie ručne, prípadne lyžicou či mixérom na strednej rýchlosti. Pridávame po kúskoch múku aby sa cesto nelepilo. Dokopy použijeme približne 3 3/4 šálky múky.

chlieb celozrnny veg (2)
minimalistbaker.com

Keď máme cesto hotové, pekáč potrieme olivovým olejom, zakryjeme a necháme kysnúť približne 2 hodiny v miestnosti, na ďalšie 2 hodiny ho dáme do chladničky.

chlieb celozrnny veg (7)
minimalistbaker.com

Zvrchu narežte, alebo rukami vytvorte menšie akoby „otvory“, ktoré posypete vločkami a ovsenými vločkami. Následne cesto dáme na pomúčenú dosku a miesime nejakú chvíľu a vyformujeme do tvaru bochníka.

Pokračovanie receptu na ďalšej strane…

Najnovšie články