Opäť zakryjeme a necháme odpočinúť ešte cca 50 minút.
Rúru predhrejeme približne na 230 stupňov. Majte po ruke šálku horúcej vody a nádobu, ktorá bude pod pekáčom, do ktorej nalejete túto vodu.
Akonáhle je rúra nahriata na požadovanú teplotu, narežte vrch bochníka asi do hĺbky palca a môžete ešte trocha posypať semiačkami či vločkami.
Chlieb dáme do stredu rúry, do nádoby pod pekáč opatrne nalejeme vodu a necháme piecť.
Chlieb pečieme 20-25 minút alebo pokiaľ nebude do zlato-hneda upečený a dostatočne zväčšený.
Následne chlieb už len vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a… Dobrú chuť!
zdroj: minimalistbaker.com
Najnovšie články
Knihy od interez.sk
Nahlásiť chybu v článku