Vianočné polomáčané kokosky s pomarančom: Keď sa ich naučíte podľa tohto receptu, budú vám ich závidieť na sviatočnom stole úplne všetci

Lucia Mužlová

Veľmi jednoduché kokosky na poslednú chvíľu. Ešte stále ostáva do Vianoc pár dní, a preto neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý si zamilujete. Kombinácia čokolády, kokosu a pomarančovej kôry je jednoducho neodolateľná. Vianočná klasika, ktorá u nás nesmie chýbať. A čo u vás?

kokosky2
toriavey.com

Budeme potrebovať:

1 a 3/4 hrnčeka kokosu

2 väčšie bielky

1 hrnček polámanej horkej čokolády

5 lyžíc cukru

2 lyžice mletých mandlí

1 pomaranč

štipka soli

Postup:

Na začiatku si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a na plech si rozložíme papier na pečenie. V miske si vyšľaháme bielky s cukrom do hustej peny.

kokosky3
toriavey.com

Do snehu primiešame kôru z jedného pomaranča a môžete pokojne vyšťaviť aj trošku šťavy. Postupne primiešavame kokos, mandle a pridáme štipku soli. Celé to dobre premiešame.

kokosky4
toriavey.com

Pomocou lyžice si následne vytvarujeme pusinky alebo menšie guličky.

kokosky5
toriavey.com

Plech dáme do rúry na 15 minút a pečieme dohneda.

kokosky6
toriavey.com

Medzitým si roztopíme čokoládu. Upečené a vychladnuté kokosky namočíme do čokolády tak, aby sa namočila napríklad len jedna strana.

kokosky7
toriavey.com

Na záver ich ešte môžeme pofŕkať zbytkom čokolády, ktorá nám ostala.

kokosky9
toriavey.com

Necháme ich zatuhnúť v chladničke alebo na balkóne v krabici. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), 12tomatoes.com

Najnovšie články