Veľmi jednoduché kokosky na poslednú chvíľu. Ešte stále ostáva do Vianoc pár dní, a preto neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý si zamilujete. Kombinácia čokolády, kokosu a pomarančovej kôry je jednoducho neodolateľná. Vianočná klasika, ktorá u nás nesmie chýbať. A čo u vás?

Budeme potrebovať:
1 a 3/4 hrnčeka kokosu
2 väčšie bielky
1 hrnček polámanej horkej čokolády
5 lyžíc cukru
2 lyžice mletých mandlí
1 pomaranč
štipka soli
Postup:
Na začiatku si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a na plech si rozložíme papier na pečenie. V miske si vyšľaháme bielky s cukrom do hustej peny.

Do snehu primiešame kôru z jedného pomaranča a môžete pokojne vyšťaviť aj trošku šťavy. Postupne primiešavame kokos, mandle a pridáme štipku soli. Celé to dobre premiešame.

Pomocou lyžice si následne vytvarujeme pusinky alebo menšie guličky.

Plech dáme do rúry na 15 minút a pečieme dohneda.

Medzitým si roztopíme čokoládu. Upečené a vychladnuté kokosky namočíme do čokolády tak, aby sa namočila napríklad len jedna strana.

Na záver ich ešte môžeme pofŕkať zbytkom čokolády, ktorá nám ostala.

Necháme ich zatuhnúť v chladničke alebo na balkóne v krabici. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), 12tomatoes.com





Nahlásiť chybu v článku