Lahodný a ľahký obed, ktorým ohúrite každého milovníka zdravých, sviežich chutí. Prečo? Táto zelenina má veľmi málo kalórií, no napriek tomu je plná živín. Taktiež neobsahuje žiaden tuk a je bohatá na vápnik, železo a vlákninu, ktorá pomáha pri trávení. Je skvelá pri detoxikácii tela a podporuje naše srdce a cievy. Pripravte si túto bombu plnú zdravia aj vy!
Čo je to kuskus?
Kuskus je maličká cestovina, ktorá sa vyrába z prosa, pšenice alebo z jačmeňa. Výzorom sa podobá na tarhoňu. Obsahuje vlákninu, bielkoviny, tuk, sacharidy, vitamíny a tiež minerálne látky. Podporuje trávenie a môžete ho pripraviť na slano alebo na sladko. Jeho veľkou výhodou je jeho krátka príprava. Kuskus sa totižto nevarí, iba sa zalieva vriacou vodou a nechá sa napučať.
1 cuketu
2 paradajky
1 lyžicu pretlaku
3 lyžice kuskusu
syr parmezán
3 lyžice kukurice
½ cibule
oregano
soľ
čierne korenie
Postup:
1. Cuketu rozrežte pozdĺž a lyžicou vydlabte vnútro, ktoré si nakrájate na drobno.
2. Na oleji opražte cibuľu, pridajte nakrájané paradajky, vnútro z cukety, trochu nastrúhaného parmezánu a pretlak.
3. Po 10 minútach vypnite z ohňa, pridajte 3 lyžice kuskusu, kukuricu a prikryte. Nechajte pod pokrievkou asi 10 minút, aby kuskus zmäkol.
4. Cuketu osoľte, okoreňte, posypte oreganom a naplňte plnkou. Posypte ešte trochou parmezánu a dajte piecť do rúry na polhodinu pri 180 stupňoch.
Prajeme príjemnú chuť!
Viac skvelých receptov nájdete TU.
Článok vznikol v spolupráci s portálom fitshaker.sk
Nahlásiť chybu v článku