Kuracie prsia boli vždy suché. Odkedy ich však pripravujem podľa tohto receptu, sú vždy šťavnaté a chutné

Lucia Mužlová

aspicyperspective.com

Aj vám sa občas stane, že keď pripravujete kuracie prsia, tak sú v konečnej fáze vysušené a vôbec nie sú šťavnaté, ako ste chceli? Ak vyskúšate tento recept, už by sa vám to stať nemalo. Ako prílohu zvoľte zeleninový šalát alebo opekané zemiaky, ale kreativite sa medze nekladú.

kura2
aspicyperspective.com

Určite nezabudnite aj na skvelý recept, pri ktorom stačí len naplniť cuketu mletým mäsom a za pár minút máte na stole skvelý obed.

Budete potrebovať:

kura5
aspicyperspective.com

kuracie prsia

1 lyžica olivového oleja

jedna menšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

chilli paprička

1 hrnček vývaru

šťava a kôra z jednej limetky

1/4 hrnčeka koriandrových lístkov

1 lyžička mletej červenej papriky

soľ, korenie

1/3 hrnčeka smotany na šľahanie

Postup:

Na panvici si na olivovom oleji z každej strany opečte kuracie prsia, ktoré ste predtým okorenili a osolili. Restujte ich približne 5 minút z každej strany a následne ich vyberte z panvice.

kura6
aspicyperspective.com

Do panvice následne dajte cesnak spolu s chilli a restujte asi 2-3 minúty. Potom pridajte kurací vývar, šťavu a kôru z limetky, koriander, papriku a korenie. Celé to spolu premiešajte a do zmesi vložte naspäť kuracie prsia. Celé to varte približne 7-8 minút. Občas kuracie prsia otočte.

kura7
aspicyperspective.com

Nakoniec primiešajte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu povariť a následne môžete mäso servírovať. Ako som už spomínala na začiatku, podávajte s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

kura4
aspicyperspective.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), aspicyperspective.com

Najnovšie články