Maslo nechala zmäknúť na izbovú teplotu a zabalila ho do potravinárskej fólie. To, čo vzniklo si zamiluje každý, kto raz ochutná!

Lucia Mužlová

Či už túžite po nových chutiach na sendvičoch, zelenine, zemiakoch alebo mäse, určite by ste mali siahnuť po ochutenom masle. Práve obyčajné maslo s prídavkom bylín, korenín ba dokonca aj zeleniny, môže byť dokonale uskladnené v mrazničke či chladničke.

m2
sovkusom.ru
m3
sovkusom.ru

Jeho príprava je, okrem toho, veľmi jednoduchá. Stačí nechať zmäknúť maslo pri izbovej teplote a primiešať prísady podľa chuti. Zmes poukladajte lyžičkou na potravinársku fóliu do tvaru salámy a vložte ju stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ak by ste si nevedeli dať rady pri výbere surovín, tu vám prinášame 5 tipov na ochutené maslo.

S talianskymi bylinkami a cesnakom

m4
sovkusom.ru

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

2 strúčiky cesnaku

3 vetvičky čerstvého rozmarínu

5-6 štipiek čerstvého tymianu

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Roztlačený cesnak a čerstvo nasekané bylinky zmiešame so zmäknutým maslom. Dochutíme podľa chuti, zmes vložíme do potravinárskej fólie a vytvarujeme na „salámu“. Pred podávaním necháme stuhnúť v chlade.

S bazalkou a sušenými paradajkami

m5
sovkusom.ru

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

1 strúčik cesnaku

1 hrsť sušených paradajok v oleji

3-4 vetvičky čerstvej bazalky

Soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup:

Roztlačený cesnak a nasekané paradajky a bazalku zmiešame s maslom a dochutíme.

S koriandrom a limetkou

m6
sovkusom.ru

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

1 strúčik cesnaku

5-6 vetvičiek čerstvého koriandra

1/2 PL limetkovej šťavy

1 PL nastrúhanej limetkovej kôry

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Nasekaný koriander a cesnak pridáme do masla. Zalejeme limetkovou šťavou, pridáme kôru a vytvarujeme „salámu“.

S horčicou, zázvorom a medom

m7
sovkusom.ru

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

2 PL dijonskej horčice

1,5 PL medu

1/2 PL strúhaného zázvoru

Postup:

Všetky ingrediencie vymiešame na hladkú zmes.

Sladké maslo s citrónom

m8
sovkusom.ru

Budeme potrebovať:

200 g zmäknutého masla

1 citrón

1-2 PL medu

Postup:

Citrón vložte na minútu do vriacej vody a rozmixujte ho. Následne pridajte všetky ingrediencie a vložte do uzatvárateľnej nádoby. Skladujte v chladničke. Toto maslo je ideálne na pečenie alebo na sladké pečivo.

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), sovkusom.ru

Najnovšie články