Najlepšie cesto na domáce cestoviny: Pripravte si lahodné ravioli plnené tým, čo máte najradšej

Lucia Mužlová

takprosto.cc

Djnes som pre vás pripravila univerzálne cesto na domáce cestoviny, ktoré môžete naplniť čímkoľvek. Či už to bude špenát s nivou, mleté mäso, kapusta, prípadne lekvár či orechy. Výber náplne je len a len na vás, takže si môžete vybrať to, čo máte najradšej. Príprava je jednoduchá a chuť vynikajúca. Knedlíky, taštičky alebo ravioli? S týmto receptom pripravíte rôzne varianty.

cesto1
takprosto.cc

Budeme potrebovať:

300 gramov hladkej múky

1 a 1/2 lyžice vriacej vody

1 vajíčko

3 lyžice slnečnicového oleja

1/2 lyžičky soli

Postup:

Preosiatu múku si v miske zmiešame so soľou. Do múky potom urobíme priehlbinku a vlejeme do nej olej. Potom pridáme vriacu vodu a miešame, až kým nám nevznikne hladká hmota. Cesto necháme chvíľu vychladnúť.

cesto2
takprosto.cc

V samostatnej miske si rozmiešame vajíčko a za stáleho miešania ho prilejeme do cesta. Chvíľu bude trvať, kým nám vznikne homogénna hmota, preto stále miešame. Cesto prekryjeme utierkou a necháme asi 30 minút odpočívať. Počas toho si môžete pripraviť náplň podľa chuti. Skvelé budú napríklad plnené ravioli so špenátom a syrom niva či feta.

Cesto na koniec vyberieme z misky a rozprestrieme na pracovnej doske. Narežeme štvorčeky cca dva x dva centimetre. Cesto by malo byť jemné, mäkké a poddajné, také, aby sa s ním ľahko pracovalo. Do štvorčeka dáme jednu lyžičku náplne a zaviažeme, prípadne vytvoríme šatôčku, či pirohy.

cesto3
takprosto.cc

Varíme ich v osolenej vode tak, ako klasické cestoviny. Skvelé je, že sa nerozpadávajú a cesto drží svoj tvar. Hotové pirohy či ravioli môžete ešte pred varením zmraziť, prípadne ich môžete aj vyprážať. Recept som sama otestovala a bola som s ním veľmi spokojná. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

Najnovšie články