Zemiaková misa s kuracím mäsom: Jedlo, ktoré svojou farbou a vôňou púta pozornosť ešte predtým, ako ho podávate

Lucia Mužlová

sovkusom.ru

Ako často chodíte z práce unavené s myšlienkou, že ešte musíte nejaký ten čas stráviť v kuchyni, kým si vyložíte nohy na pohovku? Ak to nie je každý deň, tak párkrát do týždňa sa to stáva určite. Táto zemiakovo mäsová misa má krásnu a lákavú zlatú farbu a ešte pred samotným podávaním priťahuje pozornosť všetkých členov rodiny. Tento recept sa hodí najmä v situácii, keď nemáte veľa času a prípadne, keď vám došli všetky nápady, čo na večeru.

zemiakovamisa4
delo-vcusa.ru

Budete potrebovať:

400 gramov zemiakov

soľ

korenie

200 gramov kuracích pŕs

450 ml kyslej smotany

125 gramov rozpusteného masla

1 veľkú cibuľu

strúhaný syr

zemiakovamisa3
otvetin.ru

Postup:

Zapekaciu jánsku misu si najskôr vytrieme maslom či masťou. Na spodok umiestnime na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Stačí len jedna vrstva. Osolíme a okoreníme podľa chuti. V inej miske si zmiešame kuracie mäso nakrájané na kúsky, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú cibuľu. Celú zmes vylejeme na zemiaky.

zemiakovamisa1
sovkusom.ru

Na vrch ide opäť vrstva zemiakov, ktoré taktiež osolíme a okoreníme. Celé to posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov a pečieme po dobu 45 minút. Dobrú chuť.

zemiakovamisa2
sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Viac skvelých, kreatívnych a rýchlych receptov nájdete TU.

horoskop

Najnovšie články