15 netradičných faktov o jedle, z ktorých budete určite zaskočení

Lucia Mužlová

brightside.me

Inak to nie je ani pri potravinách, ktoré denno-denne konzumujeme. Len málo ľudí o týchto faktoch vie, a preto sme sa rozhodli, že vás s nimi v dnešnom článku oboznámime. Prinášame vám niekoľko podivných, prekvapujúcich, no zároveň fascinujúcich faktov o jedle. O koľkých z nich ste už počuli?

Článok pokračuje pod videom ↓

Chilli papričky

faktyojedle1
healthimpactnews.com

V skutočnosti samotná farba chilli papričky neprezrádza vôbec nič o štipľavosti. Je jedno, či je žltá, červená, zelená, alebo oranžová. Pozornosť by ste ale mali venovať veľkosti. Čím menšie papričky, tým výraznejšia pikantná, štipľavá chuť.

Banány

faktyojedle2
keyword-suggestions.com

Možno to bude znieť šialene, ale komáre sú skutočne priťahované k ľuďom, ktorí jedli banán. Vedci sa zatiaľ len domnievajú, prečo je tomu tak.

Avokádo

faktyojedle15
brightside.me

Avokádo je naozaj nepredvídateľné ovocie, však? Stačí minúta a úplne zhnedne a vyzerá pomerne „nejedlo“.

Ešte jeden fakt o avokáde

faktyojedle14
english

Nikdy nekŕmte vtáky avokádom. Neviem síce, koho by to napadlo, no je dobré vedieť, že pre vtáky je avokádo veľmi jedovaté a toxické.

Gravitácia

faktyojedle13
brightside.me

Gravitácia má veľký zmysel pre humor a rada si z nás robí žarty, najmä keď ste veľmi smädní a chcete sa rýchlo napiť. Ako sa s týmto problémom môžeme vysporiadať? Vyzerá to tak, že tento problém má jedine také riešenie, aké je vyobrazené na obrázku. Poznáte nejaké iné?

Balená voda

faktyojedle12
cmgdigital.com

V každej fľaši je rozdielna voda. Nikde na svete neexistujú dva zdroje vody, ktoré by boli úplne rovnaké.

Potravinárske farbivo

faktyojedle3
npr.org

Potravinové farbivá spôsobujú u detí hyperaktivitu, najmä ak ide o červené alebo žlté farbivo.

Káva

faktyojedle11
earthflora.ru

Kávové zrná nie sú v skutočnosti zrná ani fazuľky, jedná sa o bobule. Aby sme boli presnejší, ide o bobuľovité plody kávovníka.

Čaj

faktyojedle10
infosmi.net

Nikdy by ste nemali piť čaj, ktorý nie je čerstvo uvarený. Japonci majú na tento fakt skvelé príslovie: „Včerajší čaj je horší ako uštipnutie hada.“ Studený čaj dráždi steny žalúdka, a to na toľko, že Číňania to považujú za rovnaké, ako keby ste vypili nejaký toxický jed.

Med

faktyojedle9
pixabay.com

Med je nesmrteľný. Najstaršia nádoba s medom, ktorý je mimochodom ešte stále jedlý, bola nájdená archeológom Howardom Carterom v roku 1922. Jedná sa o med, ktorý bol objavený v hrobke egyptského faraóna Tutanchamóna. Biológovia tento med testovali a zistili, že je ešte stále vhodný pre ľudskú spotrebu.

Camembert

faktyojedle8
pixabay.com

Syr Camembert by mal byť konzumovaný čo najbližšie k jeho dátumu spotreby, ako je to len možné. Nikdy by ste ho však nemali konzumovať po dátume spotreby.

Vajíčka

faktyojedle7
sovkusom.ru

Umiestnite vajíčko do malého množstva vody a v prípade, že vajíčko vypláva smerom na povrch, je už určené na konzumáciu. K tomuto javu dochádza preto, že plyny, ktoré sa hromadia vo vnútri vajíčka ako starne, ho nadľahčujú.

Kyslá kapusta

faktyojedle6
pixabay.com

Kyslá kapusta sa stará o vašu postavu. Jej kyslosť spôsobuje, že sa tuky spracovávajú až dvakrát efektívnejšie a vy teda chudnete rýchlejšie.

Čokoláda

faktyojedle4
food.ndtv.com

Ak pred každým hlavným jedlom zjete malý kúsok horkej čokolády, obsah glukózy v krvi stúpne. Dokonca aj keď ste veľmi hladní, zabráni vám to zjesť príliš veľa. Budete teda nasýtení a nie prejedení.

Najväčšie tajomstvo zo všetkých

faktyojedle5
youtube.com

Jedlo je vždy chutnejšie v noci. Každé jedlo. Vždy.

babskeveci.sk (Lucia M.), brightside.me

Najnovšie články