Deň pred Silvestrom alebo Novým rokom bude každá žena uvažovať, ako bude vyzerať jej sviatočný stôl. Čo by na ňom určite nemalo chýbať, je novoročný šalát s názvom „Kohút“. Dbajte na to, že potraviny nemajú len skvele chutiť, ale môžu aj vyzerať skvele, čo tento šalát určite vyzerá. Všetkých hostí upúta na prvý pohľad.
Budete potrebovať:
200 gramov kuracieho mäsa
200 gramov šampiňónov
1 cibuľa
5 vlašských orechov
200 gramov sterilizovanej kukurice
100 gramov majonézy
2 lyžice oleja
štipka soli a korenia
1 červená paprika
100 gramov tvrdého syra
trošku kôpru
Postup:
Kuracie mäso uvarte ako keby ste pripravovali vývar a po vychladnutí ho rozdeľte na menšie kúsky.
Na oleji si osmažte cibuľu a pridajte šampiňóny. Duste aspoň 10 minút pod pokrievkou.
Vlašské orechy si očistite a nasekajte nadrobno.
V miske si následne zmiešajte mäso, šampiňóny, kukuricu a orechy.
Pridajte majonézu, soľ a korenie podľa chuti.
Teraz sa postup trochu sťaží, no to len pokiaľ chcete vytvarovať pekný tvar kohútika. Pokúste sa o to na servírovacej doske. Vrch posypeme nastrúhaným syrom, tak, ako je na obrázku. Nie je to až také zložité ako to vyzerá na prvý pohľad.
Z červenej papriky vyrobte hrebienok, zobáčik, chvost a krídla. Z čierneho korenia môžete urobiť oko a okolo nožičiek môžete dať trochu zeleného kôpru, čo kohútovi dodá realistickejší obraz. Celý šalát skladujeme až do podávania v chladničke. Dobrú chuť.
Pozri tiež: Cviklovo-jablkový šalát: Jedinečný šalát, ktorý na tohtoročnom sviatočnom stole jednoducho nesmie chýbať.
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho nasociálnej sieti so svojimi priateľkami.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku