Meghan Markle opäť drží prvenstvo. Urobila niečo, čo ešte žiadny člen kráľovskej rodiny nespravil

Hyriaková Kristína

Foto: archív TASR

Meghan Markle a princ Harry tento rok formálne vystúpili z kráľovskej rodiny a aj od všetkých povinností, ktoré sa s tým spájajú. 

Meghan Markle vyzvala spolu so svojím manželom princom Harrym ľudí v USA, aby išli voliť. Tieto slová taktiež uviedla do praxe, keď sama odvolila. Ako píše portál People, stala sa tak prvou členkou kráľovskej rodiny, ktorá hlasovala v amerických prezidentských voľbách. Zdroj, ktorý je páru blízky, uviedol, že Meghan v týchto voľbách hlasovala, neuviedol však či hlasovala predčasne alebo ako hlasovala.

Prvá členka kráľovskej rodiny

Počas vystúpenia v špeciáli ABC povedala: „Každé štyri roky nám niekto hovorí, že toto sú najdôležitejšie voľby nášho života. Ale toto tak naozaj je. Keď hlasujeme, uplatňujeme naše hodnoty a naše hlasy je počuť.“ Priateľ uviedol, že sa obaja o tieto voľby zaujímajú a netrpezlivo očakávajú ich výsledok. V auguste Meghan hovorila s ikonou feminizmu Gloriou Stein o dôležitosti hlasovania žien. „Ľudia zabúdajú na to, ako ženy ako ste vy a koľko ďalších predtým, bojovalo za to, aby sme boli tam, kde sme práve tu a teraz.“

Foto: TASR/AP archív

Keď nevolíš, neexistuješ

„Ak nevolíš, neexistuješ,“ povedala jej Gloria a Meghan prikývla. Princ Harry je Brit, a preto nemá žiadne volebné právo. Ako člen kráľovskej rodiny by mal zostať mimo politických záležitostí a práve preto sa vzniesla vlna kritiky na to, že sa k voľbám v Amerike vôbec vyjadril.

Foto: TASR/AP archív

„Mnohí z vás možno nevedia, že som za celý život v Spojenom kráľovstve nemohol voliť,“ povedal. Obaja si však myslia, že volebné právo je dôležité a mal by ho využiť každý, kto má možnosť.

Najnovšie články