Veľké obavy o zdravie kráľovnej Alžbety. Toto urobila prvý raz za 70 rokov vlády

Hyriaková Kristína

Foto: profimedia

V poslednej dobe sa vo veľkom diskutuje o zdraví kráľovnej Alžbety. Dôvod je jednoduchý, za poslednú dobu ruší program oveľa častejšie, ako predtým. Špekuluje sa aj o tom, že zdravotne na tom nie je najlepšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako uvádza portál Daily Mail, kráľovná nebude môcť o týždeň vycestovať do Londýna, aby prijala Borisa Johnsona a jeho nástupcu v Buckinghamskom paláci. Politici ju namiesto toho navštívia priamo v Balmorale. 96-ročná kráľovná prijme oboch vo svojej rezidencii v Škótsku, kde tradične trávi leto. Avšak, tradíciou je, že audiencie organizuje práve v Buckinghamskom paláci v Londýne.

Foto: profimedia

Kráľovnej to takto vyhovuje

Očakáva sa tiež, že nasledujúci deň sa uskutoční online zasadnutie rady. Boris Johnson povedal, že opatrenia kráľovnej vyhovujú. Podľa ďalších informácií odmietol povedať, o čom sú jeho rozhovory s kráľovnou, pretože to nerobí žiadny premiér. Dôležité však pre neho je, že sa jej prispôsobia a že bude všetko prebiehať tak, ako jej to vyhovuje.

Horší sa jej zdravotný stav?

Rozhodnutie, že sa stretnutie uskutoční v Škótsku a nie v Londýne padlo len teraz. Mnohí však poznamenali, že skutočnosť, že si ľudia nie sú istí tým, že kráľovná budúci týždeň zvládne stretnutie v Londýne, dáva všetkým varovanie. Je to len ďalšia pripomienka jej vysokého veku a rastúcej slabosti. Napriek tomu zostáva verná svojim povinnostiam. Menovanie nového premiéra ľahko mohla preniesť aj na princa Charlesa, budúceho kráľa.

Foto: profimedia

Kráľovná zvyčajne trávi august a september práve v Balmorale, kde ju postupne navštevujú ďalší členovia rodiny, ako napríklad Charles či princ William s deťmi. Napriek tomu, že do Británie majú počas budúceho týždňa pricestovať aj Harry a Meghan, neočakáva sa, že sa stretnú s kráľovnou. Kráľovnú naposledy videli na verejnosti 21. júla, keď odchádzala do Škótska.

Najnovšie články