Nedávno sme vám priniesli skvelý recept na rýchle jednohubky pre všetkých milovníkov parmezánu a paradajok. Dnes sme pre vás pripravili ďalší recept. Chlebík s cesnakom a syrom vybratý z rúry je to najlepšie predjedlo či jednohubka, za ktoré si od hostí určite vyslúžite pochvalu. Príprava je rýchla a jednoduchá, takže ani nečakaná návšteva neostane hladná. Ak budete tento recept skúšať, určite pripravte viac, ako je bežná porcia. Chlebíky z taniera zmiznú tak rýchlo, že to ani nepostrehnete.
Budete potrebovať:
maslo
cesnak
syr
soľ
olivový olej
petržlen
chlebík
Postup:
Chlebík si nakrájajte a každý jeden kúsok potrite cesnakom, ako pri hriankach. Maslo izbovej teploty zmiešajte so s nastrúhaným tvrdým syrom a petržlenom. Na záver pridajte pretlačený zvyšok cesnaku a soľ na dochutenie a všetko spolu dobre premiešajte.
Rúru si predhrejte na 220 stupňov a ak máte funkciu gril, pokojne ju zapnite. Chlebíky naukladajte na plech a na každý natrite maslovo-syrovú pomazánku. Celý plech prikryte alobalom a pečte približne 5 minút a potom ešte minútu bez alobalu. Voňavý chlebík môžete konzumovať hneď, prípadne ho nechajte aspoň trochu vychladnúť. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku