Určite ste už všetci postrehli, že Japonci sú celkom originálnym národom. Maa Tamagosan prišla s úplne úžasným nápadom. Viete si predstaviť, že by ste upiekli niečo, čo vám bude ľúto aj zjesť? Presne také niečo sa jej podarilo. Vytvorila milé sušienky v podobe medvedíkov, ktorí objímajú oriešky. Takže ak nemáte plán na chladný večer, môžete sa inšpirovať.
Čo budete potrebovať:
100 gramov hladkej múky
20 gramov škrobu
štipku soli
10 gramov medu
40 gramov nejakého cukrového sirupu, prípadne medu
30 gramov oleja
… Kto chce si podľa chuti môže pridať pokojne aj škoricu, vanilku či kakao
Postup:
Na začiatku dáme hneď predhriať rúru na 160 stupňov.
V dostatočne veľkej miske, aby ste si nenarobili veľa cárajchu, zmiešajte múku, škrob, štipku soli, a ak ste sa rozhodli pre škoricu, vanilku, alebo kakao, tak je práve tá správna chvíľa ich tam pridať.
V menšej miske zmiešame sirup (alebo med), olej a 10g medu a miešame, pokiaľ nedocielime hladkú masu, ktorú potom pridáme do veľkej misy a vypracujeme cesto. Môže sa zdať, že je cesto husté, nenechajte sa ale zlákať tým, že tam pridáte ešte olej či maslo. Bol by to smutný pohľad na roztekajúcich sa medvedíkov v rúre…
Vyvaľkáme cesto a vykrajujeme. Dopomôcť si môžeme čímkoľvek, čo máme po ruke. Napríklad špáradlom či špajdľou vytvoríme oči a noštek.
Podľa výberu dáme medvedíkovi objímať akýkoľvek orech. Je na vás, či si vyberiete kešu, vlašské orechy, arašidy, lieskovce, … Alebo všetky.
Pečieme krátku dobu, približne 10-15 minút. Aby medvedíky zhnedli. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), neol.jp
Nahlásiť chybu v článku