Tip na rýchly obed vás zachráni vždy, keď už kuchárka alebo pamäť zlyhala. Ak už naozaj neviete čo variť, vyskúšajte tento recept na cibuľačky od babičky. Jedná sa o tradičné domáce placky, ktoré chutia veľmi dobre a máte ich pripravené už za 10 minút. Idete do toho?
Budete potrebovať:
1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno
150 g šunky nakrájanej nadrobno
100 g hladkej múky
50 g strúhaného syra
1 vajíčko
100 ml kefíru, mlieka alebo kyslej smotany
1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
1 lyžicu nadrobno nasekanej pažítky
soľ a korenie podľa chuti
sušený tymián
olej
Postup:
Všetky prísady zmiešame v miske. Vznikne nám cesto, ktoré je podobné cestu na lievance. Ak sa vám zdá až príliš tekuté, jednoducho pridajte ešte trochu múky. Ak je, naopak, veľmi hutné, pridajte trochu viac mlieka. Do cesta môžete pridať aj iné bylinky podľa chuti. Potom už len stačí na horúcom oleji vysmážať menšie placky, ktoré na záver naukladáme na papierovú vreckovku, aby sme odstránili prebytočný olej. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), tojenapad
Nahlásiť chybu v článku