Pripravte si sladký dezert podľa Vilka. A bez lepku

PR článok

foto: Kaufland

Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným citrónovo-makovým dezertom od šikovného televízneho cukrára.

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, najmladší účastník prvej série známej televíznej súťaže v pečení, Viliam Bajzík, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.

foto: Kaufland

Pečiem, pečieš, pečieme

Vilko si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Nezľakol sa ani toho najnáročnejšieho postupu, svoje dezerty aj dnes premieňa doslova na umelecké dielo. A trúfa si tiež na bezlepkové výzvy. Vyskúšajte jeho citrónovo-makový travel cake pri príležitosti, zaručene si pochutíte!

Citrónovo-makový travel cake podľa Vilka

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 200 g masla
  • 15 g citrónovej šťavy
  • 25 g maku
  • 25 g vody
  • 530 g zmesi na pečenie K-free
  • 4 g prášku do pečiva
  • Sirup:
  • 40 g vody
  • 40 g kryštálového cukru
  • 40 g citrónovej šťavy
  • Krém:
  • 200 g smotany
  • 200 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru

Postup:

Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty. Boky formy vymastíme maslom a vysypeme zmesou na pečenie. Zmes na pečenie a prášok do pečiva preosejeme. Vajcia, maslo, šťavu, vodu, mak a sypké ingrediencie dáme do robota miešať. Najskôr miešame minútu na pomalej rýchlosti a potom 3 minúty na najvyššej rýchlosti. Takto pripravené cesto vylejeme do formy a pečieme na 170 °C približne hodinu. Medzitým si pripravíme sirup, všetky ingrediencie zmiešame a privedieme do bodu varu. Necháme vychladiť a oblejeme ním upečený koláč. Mascarpone, smotanu aj cukor dáme do mixéra a vymiešame na nadýchaný krém, ozdobíme ním koláč. Prajeme dobrú chuť.

Máme pre vás dobrý tip

Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.

PR článok Kaufland

Najnovšie články