Najzdravšia a najchutnejšia príloha k mäsu: Dlho sme ju hľadali, no k nedeľnému obedu si ju zamilovala celá moja rodina

Lucia Mužlová

Pamätám si, že ako malá som vždy ohŕňala nos nad touto zeleninou. Dnes ju však často používam do polievok alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Ružičkový kel, keď hral rolu prílohy, som väčšinou zvykla podusiť nad parou alebo povariť. Až kým som nenašla tento recept a neobľúbila si tento nový typ pečenej prílohy.

Budeme potrebovať:

1 kg ružičkového kelu

3 PL balzamikového octu

2 PL kokosového oleja

1 granátové jablko, resp. jeho jadierka

šťava a nastrúhaná kôra z citróna

čierne korenie a soľ na dochutenie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C a plech si vyložíme papierom na pečenie.

V miske zmiešame balzamikový ocot, kokosový olej, šťavu z citróna, čierne korenie a soľ.

kel1
hearthookhome.com

Očistený ružičkový kel rozkrojíme na polovice a vložíme do hlbokej misky. Omáčku s balzamikovým octom vylejeme na kel a dôkladne premiešame.

kel2
ripost.hu

Kel vyložíme na plech a necháme piecť v rúre na 30 minút.

kel3
ripost.hu

Pred podávaním pridávame jadierka z granátového jablka, nastrúhanú kôru z citróna, čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobrú chuť!

Zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), ripost.hu

Najnovšie články