Túto kategóriu receptov máte veľmi radi, a teda do nej pribudne ďalší. Rýchly, jednoduchý a fajnový. Základom sú žemle a náplň je už plne vo vašej réžii. Ja mám pre vás inšpiráciu, no pokojne si tento recept môžete pretvoriť a vymyslieť niečo ešte originálnejšie.
Budete potrebovať:
žemle
rozpustené maslo
paradajky
cibuľka
cesnak
špenát
rôzne druhy syrov
šunka alebo slaninka
vajíčko
šampiňóny
soľ, korenie
bylinky
Postup:
Rúru si predhrejte na cca 180 stupňov Celzia. Žemle si prekrojíme tak, že odrežeme vrch a vnútro vydlabeme. Zvnútra žemličky potrieme rozpusteným maslom, do ktorého pokojne môžete pridať cesnak alebo bylinky. Z ingrediencií, ktoré máte doma, si pripravte zmes a naplňte ňou žemle. Aby to všetko pekne držalo spolu, do každej žemle môžete pridať trochu rozšľahaného vajíčka. Žemle dajte do rúry a pečte približne 10 až 12 minút. Potom plech zakryte alobalom a pečte ďalších 15 minút. Žemličky sú najlepšie ešte teplé a verte mi, ani sa nenazdáte a budú fuč. Skvelý tip napríklad aj na dnešnú večeru. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), perfectingthepairing.com
Nahlásiť chybu v článku