Mäso nemusíte nutne pripravovať len ako hlavné jedlo. Tento pokrm je jeden zo špecifických národných pokrmov v Bielorusku a jedná sa o mäso obalené v bylinkách a cesnaku. Výhody oproti tomu, čo kúpite v obchode, sa nedajú spočítať. Bez konzervantov, kvalitné mäso, dlhá trvanlivosť, jednoduchá príprava a samozrejme dokonalá kombinácia chutí.
Máte radi kombináciu cukety a mletého mäsa? Určite nevynechajte tento skvelý recept, ktorý keď som uvarila, neostala na obed na stole ani omrvinka.
Najlepšie urobíte, ak zvolíte napríklad bravčovú panenku, no chybu neurobíte ani s teľacím či hovädzím mäsom.
Budete potrebovať:
1 kilogram bravčovej panenky
3 lyžice soli
1 strúčik cesnaku
1 lyžička rasce
2 bobkové listy
1 lyžička koriandru
1 lyžička horčičných semienok
1 lyžička mletej papriky
Postup:
Mäso najskôr opláchnite a osušte pomocou papierových utierok. Mäso dobre nasoľte a nechajte ho v uzavretej nádobe v chladničke približne 2 až 3 dni.
Pripravte si zmes korenia. Cesnak očistite a pretlačte, pridajte všetky ostatné koreniny. Mäso vyberte z chladničky a potrite ho pastou z korenín a cesnaku. Na záver mäso zabaľte do utierky a omotajte ho motúzom, aby všetko dobre držalo pokope.
Bravčovú panenku vložte naspäť do chladničky a nechajte ju tam ďalšie 3 až 4 dni. Potom už je vhodná na konzumáciu. V chladničke vám vydrží ďalšie dva-tri týždne. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku