Bravčovú panenku som potrela bylinkami a zabalila do utierky. Po 4 dňoch som mala na stole jedinečný bieloruský národný pokrm

Lucia Mužlová

takprosto.cc

Mäso nemusíte nutne pripravovať len ako hlavné jedlo. Tento pokrm je jeden zo špecifických národných pokrmov v Bielorusku a jedná sa o mäso obalené v bylinkách a cesnaku. Výhody oproti tomu, čo kúpite v obchode, sa nedajú spočítať. Bez konzervantov, kvalitné mäso, dlhá trvanlivosť, jednoduchá príprava a samozrejme dokonalá kombinácia chutí.

Máte radi kombináciu cukety a mletého mäsa? Určite nevynechajte tento skvelý recept, ktorý keď som uvarila, neostala na obed na stole ani omrvinka.

bravcovapanenka1
takprosto.cc

Najlepšie urobíte, ak zvolíte napríklad bravčovú panenku, no chybu neurobíte ani s teľacím či hovädzím mäsom.

Budete potrebovať:

1 kilogram bravčovej panenky

3 lyžice soli

1 strúčik cesnaku

1 lyžička rasce

2 bobkové listy

1 lyžička koriandru

1 lyžička horčičných semienok

1 lyžička mletej papriky

Postup:

Mäso najskôr opláchnite a osušte pomocou papierových utierok. Mäso dobre nasoľte a nechajte ho v uzavretej nádobe v chladničke približne 2 až 3 dni.

bravcovapanenka2
takprosto.cc

Pripravte si zmes korenia. Cesnak očistite a pretlačte, pridajte všetky ostatné koreniny. Mäso vyberte z chladničky a potrite ho pastou z korenín a cesnaku. Na záver mäso zabaľte do utierky a omotajte ho motúzom, aby všetko dobre držalo pokope.

bravcovapanenka3
4vkusa.ru

Bravčovú panenku vložte naspäť do chladničky a nechajte ju tam ďalšie 3 až 4 dni. Potom už je vhodná na konzumáciu. V chladničke vám vydrží ďalšie dva-tri týždne. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

Najnovšie články