Bez múky, bez bieleho cukru… Čo viac si môžeme pre zdravie priať? Už len zapnúť pri pečení vianočné pesničky a bude to tip-top. Odporúčam napiecť aspoň dvojitú dávku, pretože je vysoko pravdepodobné, že sa po nich veľmi rýchlo zapráši.
Čo potrebujeme na prípravu 12 ks:
- 3/4 pohára mandlí,
- 3 lyžice medu,
- 4 lyžice masla (tenký plátok),
- štipku soli,
- 1 lyžičku prášku na pečenie,
- kvalitnú čokoládu,
- lyžičku kokosového oleja,
- 6 fíg,
- trošku kôry z bio pomaranča.
Ako na to:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Mandle si pomelieme na múku, zmiešame ich s práškom na pečenie a so štipkou soli. Pridáme roztopené maslo, med a všetko spolu zamiešme. Plech vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme z cesta malé guličky. Guličky „splasneme“ a vytvarujeme do tvaru toliarikov. V strede urobíme s prstom priehlbinku. Pečieme cca 8 minút.
Po vybratí urobíme priehlbinku ešte raz a necháme vychladnúť. Obalíme v čokoláde. Do stredu si urobíme figovo-pomarančový džem, a to rozmixovaním fíg, pomarančovej kôry a 2 lyžíc vody.
Urobte radosť aj niekomu, koho máte radi. Zabaľte pár kúskov do škatuľky a darček je na svete.
Tento článok vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk
zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk
Nahlásiť chybu v článku